Tražite neki jednostavan i ukusan recept da se zasladite tokom zimskih dana? Donosimo vam odličan recept food blogerice Maje Brekalo za kuglice od lješnjaka i čokolade.
Sastojci za 30 kuglica
1 šalica (150 g) tostiranih lješnjaka + 2 - 3 žlice (30 g) za uvaljati kuglice
1 šalica (140 g) sirove heljde
3 žlice (30 g) kakaa
1 šalica datulja (12 - 15 komada)
1/2 šalice (50 ml) rastopljenog kokosova ulja
2 prstohvata soli
2 - 3 žlice (40 - 60 ml) javorova ili agavinog sirupa
Priprema
Namačite heljdu barem tri sata. Operite i procijedite. Nakrupno sameljite lješnjake u sjeckalici, dodajte heljdu, zatim datulje, kokosovo ulje, kakao, sol i sirup. Pulsirajte ih da se povežu u ljepljivu kuglu / smjesu. Dodajte još sirupa ako se treba bolje povezati i da bude dovoljno slatko.
Stavite smjesu u hladnjak barem pola sata da se malo stisne kako bi vam bilo lakše raditi kuglice. Kada se tijesto stisne, uzimajte kuglice veličine oraha i uvaljajte ih u ostatak mljevenog lješnjaka. Spremite ih u zatvorenu posudu da se dobro ohlade i stisnu te čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.