Istraživanja NHS-a pokazala su kako je potrebno najmanje 250 minuta fizičke aktivnosti, umjerenog ili 75 minuta intenzivnog intenziteta tjedno kako biste održavali tijelo. Jennifer Aniston jedna je od onih kojima je do sada i to bilo premalo, ali uvedete li samo 20 minuta aktivnosti dnevno, a kojom ćete tijelo osjetiti i pružiti mu potrebnu snagu i podršku, tada ćete razliku osjećati postepeno, a tijelo će ostati neopterećeno, ali zahvalno.

"Postala sam nježnija prema sebi", govori Aniston magazinu Prevention o svojem pristupu fitnesu, koji je "definitivno evoluirao" tijekom godina, naglašavajući kako se odmakla od načina razmišljanja poput "ako ne boli, ne računa se". "Više to ne radim“ ističe objašnjavajući kako su ranije rutine vježbanja od 45 minuta postale monotone, a istovremeno stresne jer „ne samo da opterećujete svoje tijelo, već i izgarate, a tko to uopće želi? Smatram da mogu biti nježnija prema tijelu, a opet imati koristi od odličnog vježbanja“.

Danas se koristi metodom kojom je kompletno transformirala svoju rutinu, a riječ je o Pvolve metodi treninga koja se temelji na niskim razinama napora te predstavlja funkcionalno održavanje kondicije kojim se pojedincu podiže i kvaliteta cjelokupnih tjelesnih i mentalnih funkcija tijekom dana. Izvježbavaju se samo bitne mišićne skupine koje održavaju stabilnost tijela.

U razgovoru za Women's Health podrobnije je pojasnila kako njezino vježbanje uistinu izgleda. Točni pokreti i intenzitet njezine rutine variraju jer "ovise o tome što osjećam", rekla je Jennifer. "To je zabavna stvar u vezi s ovim programom—možete prilagoditi svoje treninge prema svom raspoloženju tog dana ili prema onome kako se vaše tijelo osjeća tog dana, točno koliko dugo želite, koju opremu ćete koristiti taj dan, razinu težine.... Jednostavno volim što tako mogu graditi vlastiti trening". Dodatno pak, trudi se posvetiti čitavom tijelu, a ne samo jednom području, kako bi efekt bio kvalitetniji, a vježbanje raznovrsnije.

Kad je riječ o tome kako ostati jak i zdrav tijekom godina, Aniston posebno naglašava važnost rada na core-u. „Za mene je sve u tome jer to je ono što će nas držati uspravnima do 90-ih,ili koliko god dugo živjeli. Zbog nje nećemo pasti i slomiti kuk ili rame recimo”. Njezin omiljeni dodatak za vježbanje za mišićnu skupinu su glideri koje opisuje kao male diskove za stopala koji pomažu u vježbama.

I dalje, u svoju rutinu uključuje i pilates te jogu jer smatra iznimno važnim miješati tipove pokreta i vježbi. Premda, priznaje kako ponekad i sama može izgubiti volju, a tada je tajna u samo jednoj stvari – treba izdržati prvih pet minuta, a onda će tijelo samo voditi i uživjeti se u vježbanje. Dakle, čak i kada vam je najteže ili vam se uistinu ne da, nagovorite se na odrađivanje tek nekoliko minuta. Dok se Jennifer Aniston ne smatra fitnes guruom, njezin stav prema zdravom tijelu i upornost, svakako mogu biti poticajni za one koji odgađaju posvetiti se aktivnijem životu.

Vital Proteins/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Emma Summerton/LolaVie/MEGA / The Mega Agency / Profimedia Jennifer Aniston