Jedan od emocionalnih simptoma koji žene mogu iskusiti tijekom menopauze jest promjena u raspoloženju, uključujući i povećanu razdražljivost i ljutnju. Hormonske fluktuacije, nesanica, valunzi, umor i promjene u tjelesnom sastavu doprinose ovim emocionalnim promjenama.

Srećom, postoje brojni praktični savjeti za rješavanje ljutnje, smanjenje razdražljivosti i poboljšanje općeg blagostanja. Priznavanjem i prihvaćanjem ljutnje u menopauzi, ovo transformativno putovanje postaje prilika za osobni rast, kao i usklađeniji i ispunjeniji život, piše Brainz Magazine.

Ako se još uvijek borite s prihvaćanjem ljutnje tijekom perioda menopauze, osvijestite ovih 5 savjeta koji će vam pomoći u samoprihvaćanju i podržavanju vašega stanja.

1. Za početak, budite iskreni prema sebi

Započnite priznavanjem svojih osjećaja razdražljivosti ili ljutnje. Odbaciti ih, nadjačati ili učiniti pogrešnim promašuje bit. Razumijevanje da su te emocije tu i da postoje prvi je korak u postizanju sklada. 

2. Važnost zdravih granica

Koristite ljutnju kao signal za prelaženje granica. Prepoznajte što uzrokuje frustraciju i pokrenite konstruktivne razgovore ili radnje za redefiniranje i jačanje zdravih osobnih granica.

3. Hrabri razgovori

Uključite se u otvorene, iskrene razgovore o promjenama koje doživljavate. To može uključivati raspravu o promjenama u odnosima, ulogama ili obvezama koje više nisu u skladu s vama.

4. Prigrlite novu sebe 

Menopauza je vrijeme odbacivanja svega starog. Procijenite svoje odgovornosti, obveze i uloge. Kada ste sposobni priznati i otpustiti ono što više ne služi, čak i na suptilne načine, stvarate prostor za novi i usklađeniji život.

5. Njegujte samoosjećanje

Usred promjena, vježbajte suosjećanje prema sebi. Shvatite da ova faza transformacije može donijeti nelagodu i to je u redu. Priznajte si hrabrost koja je potrebna za nastavak ovoga putovanja.